Qui el forma

Del Consell Assessor a la Coordinadora Nacional d’Enteses

El novembre del 2018 el President de la Generalitat, Quim Torra, va crear el Consell Assessor per a l’impuls d'un Fòrum Cívic i Social pel Debat Constituent presidit per Lluís Llach i integrat per Francina Alsina , Antonio Baños, Montserrat Castellà, Carmina Castellví, Albano Dante Fachin, Jordi Domingo, Ada Ferrer, Josep M. Ganyet, Jaume López, Àngels Martínez Castells, Emili Medan, Albert Noguera, Montserrat Palau, Marta Rovira Martínez, M. Gabriela Serra i Bea Talegón. 

La missió del Consell va consistir a elaborar una proposta metodològica per a la dinamització d'un procés de debat constituent participatiu, transversal, inclusiu i plural per a l'aprovació d'unes bases constitucionals per al futur polític de Catalunya. Conclosa la proposta metodològica per part del Consell Assessor i un cop lliurada al President Torra, el seus membres van sol·licitar la dissolució oficial del Consell Assessor per tal de poder iniciar una nova fase sota el lideratge i direcció de les Enteses territorials.

Per a la continuïtat del projecte, el juliol de 2019 es constituí la Coordinadora Nacional d’Enteses formada per persones delegades de les Enteses, representatives dels diferents territoris, juntament amb sis exmembres del Consell Assessor.

Les Enteses Territorials

La dinamització i coordinació dels debats a cada territori es farà amb la xarxa d’Enteses pel Debat Constituent. Més informació sobre les enteses.